Організація з безпеки і співробітництва в Європі має намір сприяти Україні у вирішенні проблем національних меншин у Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

16 серпня 2013 р. верховний комісар у справах національних меншин в ОБСЄ Кнут Воллебек опублікував звіт під назвою «Інтеграція раніше депортованих людей у ​​Криму, Україна».

У даному документі проаналізована поточна ситуація щодо проблем національних меншин у Криму.

Зокрема, звіт пропонує рекомендації з ослаблення міжетнічної напруженості, збільшення можливостей інтеграції національних меншин в українське суспільство, а також підвищення обізнаності з даної теми, повідомляють «Українські новини».

У звіті сказано, що з кінця 1980-х років близько 266 000 татар і тисячі представників інших національностей (вірмен, болгар, німців і греків), масово депортованих з Криму за етнічною ознакою владою Радянського Союзу в 1940-х роках, повернулися на півострів.

При цьому підкреслюється, що, враховуючи складні економічні та соціальні умови, Крим не був готовий повноцінно впоратися з таким величезним і швидким міграційним потоком.

Також у звіті сказано, що випадки ненависті, вандалізму по відношенню до релігійних об'єктів, насильницькі зіткнення, широко поширене несанкціоноване захоплення землі демонструє глибину соціального розколу і несправедливості в Криму.

«У той час як уряд України і кримська влада намагаються сприяти репатріації і вирішити певні проблеми раніше депортованих груп людей, багато структурних проблем залишаються невирішеними. Подальші зусилля та підтримка, включаючи міжнародне співтовариство, є необхідними у досягненні раціонального вирішення зазначених проблем», - цитується Воллебек.

Звіт ґрунтується на проведеному дослідженні незалежних експертів під керівництвом Воллебека.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України, чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Леонід Кожара має намір сприяти роботі ОБСЄ, яка стосується національних меншин.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182