Прем'єр-міністр Микола Азаров зустрівся з чемпіонками світу з фехтування на шаблях та вручив їм урядові нагороди, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Я хочу привітати вас із перемогою на Чемпіонаті світу з фехтування. Це прекрасний результат, він свідчить про те, що ви маєте великі перспективи, і якщо торік вам не вистачило буквально «одного удару», то зараз ви стали чемпіонками», - сказав глава уряду.


Чемпіонка світу Ольга Харлан попросила прем'єра допомогти із завершенням будівництва великого спортивного комплексу у Миколаєві. Він пообіцяв вирішити це питання. «Ми цей комплекс обов'язково здамо», - сказав Азаров.
 

У свою чергу старший тренер збірної з фехтування Артем Скороход звернувся до глави уряду з проханням посприяти будівництву в Києві спеціального залу для тренувань фехтувальників.

Прем'єр-міністр пообіцяв це зробити. «Ми велику увагу приділяємо спорту. Але, на жаль, не скрізь ми маємо хороші результати. Ваші результати просто блискучі, і ми будемо вас підтримувати», - зазначив Азаров.

Він зазначив, що уряд продовжить підтримувати розвиток спорту в Україні і зробить все від нього залежне, щоб створити необхідну інфраструктуру.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з фехтування проходив у Будапешті з 5 по 13 серпня. Українські шаблістки завоювали на ньому командне «золото» - у фіналі Ольга Харлан, Галина Пундик, Олена Вороніна та Аліна Комащук з рахунком 45:44 перемогли збірну Росії. Ольга Харлан також виграла «золото» Чемпіонату світу в особистому турнірі шаблісток.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266