Секретар Київради Галина Герега стверджує, що всі депутати Київради, які хотіли прийти на засідання сесії, мали змогу пройти до сесійної зали. Про це Герега сказала журналістам після завершення пленарного засідання Київради.

Коментуючи запитання представників ЗМІ, чому не пропустили опозицію на засідання, а також звинувачення опозиції в її адресу в тому, що саме вона винна в цьому, Герега відповіла: «Наскільки я бачила, опозиційні депутати теж знаходилися в залі. Чому вони (ті, хто не пройшов. - Ред.) не прийшли на відкриття сесії, мені незрозуміло», повідомляє «УНІАН».

За словами секретаря Київради, всі депутати, хто хотів працювати, хто хотів проголосувати за проекти, були в сесійній залі.

«Я бачила опозиційних депутатів задовго до початку пленарного засідання в сесійній залі. Вони були. Чому вони не прийшли на відкриття, незрозуміло. Я ж не буду всіх за руки водити. Всі дорослі люди», - сказала Герега.

Нагадаємо, сьогодні секретар Київради Галина Герега провела засідання ХІІ сесії Київради шостого скликання.

Засідання тривало близько 15 хвилин. На розгляд депутатів було винесено п'ять питань порядку денного, які переважно стосувалися вирішення соціально-економічних проблем.

Проти проведення сесії виступали опозиційні партії, які заявляють, що Київрада втратила свою легітимність 2 червня 2013 р., коли завершився п'ятирічний термін повноважень нинішнього складу.

Активісти опозиційних партій пікетували будівлю Київради, в той же час представники профспілок та працівники бюджетних організацій проводили акцію на підтримку проведення сесії.

В цілому біля будівлі було кілька тисяч людей.

Попереднє засідання 11 липня не відбулося у зв'язку з блокуванням трибуни Київради представниками опозиції. Цього разу правоохоронці не пустили опозиціонерів до сесійної зали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171