На півночі Синайського півострова повстанці обстріляли два автобуси з поліцейськими, загинули 24 правоохоронці. Влада повідомила, що напад стався біля міста Рафах на кордоні сектора Газа.

На Синайському півострові посилилася активність збройних угруповань після 3 липня, коли військові усунули від влади президента Єгипту Мухаммада Мурсі.

У той час як насильство в Єгипті триває, Євросоюз планує переглянути свої відносини з цією країною. Під час зустрічей у Брюсселі на цьому тижні може бути прийнято рішення про відкликання обіцянок близько 5 мільярдів євро допомоги, обіцяної Каїру.

У неділю після переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом міністр закордонних справ Саудівської Аравії Сауд аль-Файсал закликав Захід не тиснути на єгипетських військових, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми говорили про те, що відбувається. Ми сподіваємося, що загальний погляд дозволить нам виробити єдину позицію щодо того, що повинно бути зроблено. Не думаю, що тиск на Єгипет допоможе спрацювати в налагодженні миру і національної безпеки у Єгипті», - сказав саудівський міністр.

Зі свого боку, Олланд закликав до проведення нових виборів у Єгипті.

Нагадаємо, мінімум 830 людей загинули в Єгипті з середи, коли військові розігнали табір прихильників Мурсі в Каїрі. З тих пір у декількох провінціях і в Каїрі діє надзвичайний стан.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124