Ізраїль зацікавлений у робочій силі з України і планує підписати з Україною відповідний міждержавний договір. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум.

Вона нагадала, що з 2011 року між Україною та Ізраїлем діє безвізовий режим. За її словами, за цей час туристичний потік збільшився вдвічі. Однак кількість нелегальних трудових мігрантів також зросла.

«На сьогоднішній день в Ізраїлі знаходяться близько 5 тис. нелегальних мігрантів з України», - підкреслила вона.

Кіршенбаум зазначила, що під час візиту делегації Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю в Україну заплановано обговорити з українською владою можливість підписання двосторонньої угоди між Україною та Ізраїлем щодо обміну трудовими кадрами.

«Ізраїль зацікавлений у кадрах з України для роботи в сільському господарстві, будівництві, а особливо в галузі домашньої медицини», - сказала вона.

Представник МВС також заявила, що програмою візиту заплановано низку міжвідомчих зустрічей з питань координації співробітництва у сфері безпеки, у тому числі будуть проведені зустрічі з метою налагодження відносин в області біометрії і контролю за міграційними процесами.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

709