Україна у січні-липні 2013 року імпортувала газу в грошовому вираженні на загальну суму 5,476 доларів, повідомляє Міністерство доходів і зборів України.

Згідно з повідомленням, імпорт газу з Російської Федерації за 7 місяців 2013 р. склав у грошовому вираженні 5,207 млрд доларів, з Німеччини – 0,206 млрд доларів, з Угорщини – 0,063 млрд доларів.

Імпорт природного газу в грошовому вираженні у липні 2013 року склав 0,396 млрд доларів.

Зазначимо, надходження газу в поточному році від російського газового монополіста компанії «Газпром» складуть 18 млрд куб. м, від компанії Ostchem, що підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу, - 8 млрд куб. м, від німецького газового трейдера RWE Supply & Trading - 1,3 млрд куб. м, передає «УНІАН».

Україна почала купувати газ у країнах Євросоюзу з листопада 2012 року.

Торік Україна спожила майже 49 млрд кубометрів газу, 33 млрд з яких купила у Росії, від якої домагається зниження ціни палива, вважаючи її завищеною.

На сьогоднішній день поставками газу в Україну займаються: енергетичний холдинг Ріната Ахметова ДТЕК (з території Угорщини), компанія Сергія Курченка ВЄТЕК (також з території Угорщини), компанія Дмитра Фірташа Ostchem (через територію РФ), а також державна НАК «Нафтогаз України» ( з Польщі, РФ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

748