Народні депутати від опозиції намагаються потрапити в будівлю Київської міської державної адміністрації, де о 10.00 має розпочатися позачергове сесійне засідання Київради.

За інформацією депутата від партії «УДАР» Олексія Давиденка, який знаходиться всередині будівлі, сьогодні о 7.00 до Київради прийшли близько 80 депутатів провладної більшості та 15 народних депутатів від Партії регіонів.

За його словами, вони заблокували двері Київради, передає «УНІАН»

Як заявив Давиденко, до Київради не можуть потрапити як голова фракції «УДАР», так і інші депутати, які не можуть пройти «навіть перший кордон міліції».

«У зв'язку з цим у нас виникають сумніви, наскільки задумка влади щодо легітимності даної сесії може бути правильною. Тому що, не пропускаючи опозицію, щоб розібратися в ситуації і переконати депутатів, фактично тут відбувається шабаш більшості Київради за підтримки народних депутатів від Партії регіонів», - заявив представник фракції «УДАР» у Київраді.

Київраду оточив спецпідрозділ «Беркут». Депутати від «УДАРу» намагалися прорватися крізь кордон правоохоронців, однак їх відтіснили молодчики спортивної статури.

За деякими даними, через вікно до Київради потрапили народні депутати Арсеній Яценюк та Віталій Ярема. За інформацією міліції, наразі нікого з учасників акції не затримали.

Нагадаємо, у Києві під будівлею Київської міської ради на вулиці Хрещатик мітингують декілька тисяч працівників бюджетної сфери та активістів опозиційних політичних партій.


Як раніше повідомляв ForUm, у понеділок, 19 серпня, депутати мають намір зібратися на XII сесію Київської міської ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217