У суботу, 17 серпня, в Каїрі співробітники служб безпеки увійшли в обложену мечеть Аль-Фатх на площі Рамзеса, де переховувалися близько тисячі прихильників Братів -мусульман, які брали участь у п'ятничному «Марші гніву».

За повідомленням єгипетських ЗМІ, наразі в мечеті залишається близько 400 осіб.
Вночі сили правопорядку зробили спробу штурму мечеті, однак протестувальникам вдалося відбитися від поліції.

Обидві сторони звинувачують одна одну у використанні вогнепальної зброї, однак поки немає ніяких даних про жертви протистояння у мечеті, передає «ВВС».

Комісар ООН з прав людини Наві Піллай закликала урядові війська не використовувати зброю проти маніфестантів, проте визнала, що й друга сторона несе відповідальність за розв'язування насильства.

Передбачається, що в мечеті також знаходяться трупи загиблих у ході п'ятничних сутичок з поліцією.

За інформацією співробітників служб безпеки Єгипту, понад 80 людей було вбито в країні у п'ятницю внаслідок сутичок прихильників «Братів-мусульман» з поліцією і військами.

Брати-мусульмани закликали своїх прихильників щодня проводити акції протесту проти повалення президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі.

У Єгипті діє режим надзвичайного стану, і військовим дозволено застосовувати зброю для самозахисту і захисту ключових державних об'єктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399