У суботу, 17 серпня, в Каїрі сили правопорядку блокували мечеть Аль-Фатх на площі Рамзеса, де сховалися сотні прихильників Братів-мусульман після розгону у п'ятницю поліцією «Маршу гніву», у результаті чого, за деякими даними, загинули десятки людей.

Протестувальники відмовляються покинути будівлю: вони спорудили барикаду перед головним входом, і перша спроба штурму мечеті поліцією в ніч на суботу закінчилася невдачею.

Єгипетське інформаційне агентство MENA повідомляє, що збройні елементи стріляють у співробітників служб безпеки і поліцейських зсередини мечеті, передає «ВВС».

Брати-мусульмани, зі свого боку, стверджують, що «намагаються перешкодити черговій« кривавій бійні».

За інформацією співробітників служб безпеки Єгипту, більше 80 людей було вбито в країні у п'ятницю внаслідок сутичок прихильників Братів-мусульман з поліцією і військами.

Брати-мусульмани закликали своїх прихильників щодня проводити акції протесту проти повалення президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі.

У Єгипті діє режим надзвичайного стану, і військовим дозволено застосовувати зброю для самозахисту і захисту ключових державних об'єктів.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, влада Єгипту ввела надзвичайний стан після того, як країну накрила нова хвиля протестів і сутичок прихильників поваленого президента Мурсі з військовими.

У ніч на середу в Єгипті почалася масова зачистка таборів демонстрантів армією.

Єгипетські військові на початку липня змістили президента Мурсі на тлі масових протестів проти його правління. Наприкінці липня Генпрокуратура Єгипту вирішила заарештувати екс-президента.

У зв'язку з черговим загостренням ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту і заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування в Єгипті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208