Поліція Єгипту затримала більше тисячі ісламістів, які брали участь вчора в акціях протесту, передає РІА «Новости» з посиланням на «Франс Прес».

«Число затриманих членів Братів-мусульман досягло 1004 осіб», - заявили в МВС Єгипту.

Ісламістська опозиція Єгипту оголосила п'ятницю, 16 серпня, «днем гніву» і закликала своїх прихильників вийти на «марш мільйонів» на знак протесту проти дій військових, які взяли курс на силове придушення фронди. Поліція попередила, що жорстко припинятиме протиправні дії. І все таки, на вулиці єгипетських міст вийшли тисячі учасників протестів. У Каїрі і в інших містах розгорнулися запеклі сутички між демонстрантами і силами правопорядку. Силовики використовували сльозогінний газ і бойові кулі, з боку демонстрантів також використовувалась вогнепальна зброя.

За даними Рейтер, кількість загиблих у п'ятницю внаслідок сутичок ісламістів і представників силових структур у Єгипті досягла 91 людини.

У п'ятницю ввечері лідери єгипетського руху «Брати-мусульмани» закликали своїх прихильників завершити п'ятничну акцію протесту, але виходити на подібні акції щодня впродовж тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171