Міністерство внутрішніх справ з 1 серпня ввело автоматизовану систему інформування всіх підрозділів правоохоронного відомства про злочини, повідомили в прес-службі МВС.

Згідно з повідомленням відомства, раніше система оперативного інформування МВС базувалася на принципі «ручного» визначення оперативними черговими інформації про злочин або подію, яку необхідно передавати у відомство згідно з переліком кримінальних правопорушень, інших правопорушень, надзвичайних ситуацій та інших подій.

Відповідно, і час, коли інформація повинна передаватися в МВС, незважаючи на чітко визначені строки подання спецповідомлення в чергову частину міліції, в «ручному» режимі проставляв оперативний черговий у системі «Факт».

Система автоматизованого контролю була введена для мінімізації впливу людського фактора, а саме дій оперативних чергових.

МВС підкреслює, що завдяки нововведенням чергова частина Головного штабу відомства може в реальному режимі часу відстежувати кримінальні злочини, які були зареєстровані в будь-якому міському / районному / лінійному органі внутрішніх справ.

Програмне забезпечення дозволяє роботизувати процес визначення інформації, яка повинна передаватися в чергову частину відомства.

Це вирішується автоматичним відстеженням подій, які вносяться до системи «Факт» при їх реєстрації, а також, у разі відсутності відмітки про інформування міліції, примусовим внесенням до бази даних позначки про необхідність її передачі в МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200