У Єгипті під час сутичок між прихильниками президента Мухаммеда Мурсі і силами безпеки було знищено 22 церкви, у тому числі сім католицьких, підпалена християнська школа, зруйновані францисканський монастир і лікарня, яка перебувала під опікою черниць, і в якій більшість пацієнтів були мусульманами. Про це повідомляє «Католицький оглядач».
 
 
За словами представника Католицької церкви в Єгипті отця Рафіка Грейхе, мусульмани звинувачують християн у поваленні Президента Мурсі. Тому побоюючись за своє життя, змушений ховатися глава православних коптів патріарх Тавадрос, повідомляє «УНІАН».
«Брати-мусульмани тримають нас на мушці. Захід досі не може зрозуміти, що це не ісламська партія зі світськими і демократичними цілями. Це терористи в повному розумінні цього слова», - сказав Грейхе.

Католицький єпископ Асьюта Вільям Кіріллос зазначив, що більшість єгиптян не хочуть погоджуватися на перетворення своєї країни на ісламську державу. Цієї точки зору дотримується також і настоятель комбініанців у Каїрі о. Джузеппе Шатолін.
Побоюючись нападів ісламістів, багато церков залишаються закритими.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205