Масове отруєння на весіллі в селі Немиринці Ружинського району викликано сальмонелою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«При проведенні лабораторних досліджень з відібраних проб харчових продуктів та іншого матеріалу виділено збудник «Сальмонела ентерітідіс», йдеться в повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що в Ружинській центральній районній лікарні перебували на лікуванні 56 осіб, з них 14 дітей.

Зараз самопочуття більшості пацієнтів задовільне.

«Захворювання, викликане даним збудником, вимагає проведення повторного лабораторного обстеження для підтвердження реального одужання хворих. У зв'язку з цим пацієнтів зможуть виписати з лікарні тільки після підтвердження повного їх одужання й остаточного встановлення причини захворювання», - зазначили в прес-службі.

За фактом отруєння Ружинським РВ УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням) КК України.

Нагадаємо, спочатку до інфекційного відділення районної лікарні смт Ружин з харчовим отруєнням у ніч з 11 на 12 серпня було госпіталізовано 17 осіб. Потім кількість госпіталізованих поступово збільшувалася.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171