Оголошений у міжнародний розшук екс-ректор Податкової академії Петро Мельник виїхав до Білорусі. Про це пише «Gazeta.ua».

У документі, який є в розпорядженні редакції газети, йдеться, що о 3:15 9 серпня на український автомобільний пропускний пункт «Городище» під'їхав ВАЗ - 2105. В автомобілі було двоє чоловіків, водій Петро Гриневич і пасажир, який надав українським прикордонникам паспорт Олександра Мельника. Чоловіки отримали контрольний талон і за 3 хвилини пройшли митний контроль. О 3:20 були вже на лінії паспортного контролю. В українських прикордонників не виникло сумнівів у достовірності документів.

О 3:25 ВАЗ з Гриневичем і його пасажиром виїхав з контрольно-пропускного пункту «Городище» у напрямку Республіки Білорусь.

О 5.06 приїхали на білоруський пропускний пункт «Верхній Теребежов». Надали необхідні для в'їзду документи інспекторам Пінського прикордонного загону, але пасажир - паспорт не Олександра Мельника, а Петра Мельника. На той момент Петро Мельник ще не був оголошений у розшук.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вузу.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - в міжнародний.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302