ПАТ «Концерн «Стирол» (Горлівка, Донецької обл.) перерахувало по 1 млн грн сім'ям шести співробітників, які загинули внаслідок викиду аміаку на підприємстві 6 серпня, повідомила прес-служба Ostchem у п'ятницю.

«Компенсація перерахована на надані родичами рахунки. "Стирол" взяв на себе виплату всіх пов'язаних з цією компенсацією податків. Усі виплати постраждалим та їхнім сім'ям підприємство провело на додаток до компенсації, передбаченої законодавством», - зазначили в прес-службі.

У Ostchem додали, що «Стирол» також у повному обсязі оплачує лікування та реабілітацію всіх постраждалих співробітників, а також надає їм матеріальну допомогу. "Розмір цієї допомоги визначила спеціально створена на підприємстві комісія, яка враховувала як медичні показання, так і соціальне становище співробітників», - уточнюють у прес-службі.

За даними Ostchem, зараз у реанімації Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання залишаються двоє постраждалих, їхньому життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, 6 серпня о 14:00 під час ремонту заводу №1 ПАТ «Концерн Стирол» сталася розгерметизація трубопроводу і викид рідкого аміаку. У результаті події загинули шестеро людей, постраждали близько 30 робітників.

О 14:30 викид було ліквідовано силами аварійно-рятувальної служби концерну, влада заявила про відсутність загрози для жителів міста.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196