Україна розраховує, що рішення щодо відновлення постачань кондитерської продукції Roshen буде прийнято найближчим часом. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк після переговорів у Москві з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком.

За його словами, сторони домовилися створити комісію з гармонізації стандартів якості продукції.

«Сьогодні ми провели переговори і підписали протокол, який передбачає створення російсько-української комісії, робочої групи, яка буде системно двічі на рік - один раз у Російській Федерації, другий - в Україні, проводити засідання. І сама робоча група буде протягом року працювати, щоб якось гармонізувати стандарти, вимоги щодо якості», - сказав Присяжнюк, повідомляє РІА «Новости».

«Загалом ми переговорами задоволені. Було знайдено порозуміння, і я переконаний у тому, що найближчим часом всі ті дії, які ми намітили, будуть здійснені і буде прийнято рішення щодо кондитерської продукції», - сказав він.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Також Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486