В Індії з підводного човна російського виробництва «Сіндуракшак», що вибухнув і затонув у порту Мумбаї, почали піднімати тіла загиблих членів екіпажу.

Поки на поверхню були підняті тіла трьох загиблих, пише The Hindu. Вони ще не були упізнані, про стан останків також нічого не повідомляється. Напередодні влада опублікувала поіменний список 18 членів екіпажу, що знаходилися на борту, в тому числі трьох офіцерів. Імовірно, нікому з них не вдалося вижити.

За даними джерел DNA, індійська влада дійшли висновку, що не зможе провести операцію з підйому субмарини на поверхню власними технічними засобами. За відомостями агентства, тому вона вирішила вдатися до допомоги сінгапурської компанії, проте, як повідомляє The Times of India, вона планує найняти нідерландських фахівців.

Для розслідування причин катастрофи на «Сіндуракшак» індійські власті планують залучити російських фахівців, у тому числі й тому, що підводний човен тільки в квітні повернувся із Сєверодвінська, де проходив дворічний ремонт і модернізацію.

Як передає РІА «Новости», представники центру судноремонту "Звездочка", які знаходяться в Мумбаї, заявляють, що поки таких пропозицій до них не надходило. З моменту катастрофи вони не мали можливості відвідати місце події.

Розслідуванням причин пожежі і вибуху на «Сіндуракшак» займається спеціальна комісія. Її члени розглядають всі можливі версії події, включаючи диверсію. Проте, згідно з найбільш вірогідними гіпотезами, вибух на підводному човні міг статися при зарядці акумуляторних батарей або розвантаженні ракет.

Дизель-електричний підводний човен «Сіндуракшак» майже повністю затонув у ніч на 14 серпня. Перед цим на ньому почалася сильна пожежа і сталися два вибухи, під час яких вибухнула зброя, знайдена на субмарині. Незабаром після інциденту було госпіталізовано кількох людей, які стрибнули у воду, однак, чи були вони членами екіпажу підводного човна, не повідомляється.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168