Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання матчу «Металіст» - «Карпати» договірним. Про це повідомляє прес-служба ФК «Металіст».

«Це рішення Верховного суду Швейцарії означає, що рішення, винесене CAS 2 серпня, втрачає свою силу до розгляду Верховним судом Швейцарії апеляції «Металіста» по суті», - заявив юрист «Металіста» Маркіян Ключковський.

За його словами, таким чином в УЄФА немає формальних підстав для того, щоб не допускати ФК «Металіст» до матчів плей-офф.

«У даній ситуації УЄФА має скасувати своє рішення або, принаймні, призупинити. І вже ми звертаємося до УЄФА та CAS з відповідним проханням й інформуємо їх про рішення Верховного суду Швейцарії і сподіваємося на якнайшвидше вирішення» - сказав Ключковський.

Він зазначив, що юристи клубу продовжать роботу у Верховному суді Швейцарії щодо розгляду апеляції «Металіста» по суті.

«Ми будемо просити Верховний суд Швейцарії скасувати рішення CAS взагалі. Паралельно ми будемо вести процес з CAS щодо скасування рішення УЄФА», - сказав Ключковський.

Нагадаємо, 7 серпня «Металіст» пробився в раунд плей-офф кваліфікації дебютної для себе Ліги чемпіонів, пройшовши ПАОК за сумою двох матчів. У Салоніках харків'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харкові команди розійшлися нічиєю 1:1. Суперником «Металіста» в раунді плей-офф став німецький «Шальке». 21 серпня команди повинні були зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня у Харкові.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА винесла рішення щодо дисциплінарної справи відносно футбольного клубу «Металіст» і відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років. Цього ж дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, до складу якої входять п'ять членів виконкому УЄФА, вирішила замінити «Металіст» на ПАОК на частину сезону 2013/14 років у європейських клубних змаганнях.

15 серпня Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) зареєстрував клопотання ФК «Металіст» про тимчасове призупинення рішення Апеляційної інстанції УЄФА про виключення клубу з єврокубків сезону 2013-2014 років. Крім цього, «Металіст» просить Лозаннський суд відновити клуб у праві участі в Лізі чемпіонів УЄФА цього сезону.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) прийняв рішення позбавити ФК «Металіст» бронзових нагород чемпіонату України сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний характер матчу «Металіст» - «Карпати» 2008 року. Разом з тим, з «Металіста» і «Карпат» не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже турнірна таблиця того чемпіонату України залишається без змін .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

751