Столичні правоохоронці вилучили з обігу понад 1,5 тонни непридатної для споживання рибної продукції. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.
 
Підпільний цех з виготовлення кільки знаходився в одному з гаражних кооперативів на Повітрофлотському проспекті. Під час візиту співробітників ветеринарної міліції працівники суб'єкта господарювання не змогли пояснити, чому на сировину немає ніяких документів, а підприємство не зареєстровано належним чином.
 

Під час перевірки було встановлено, що вагон-рефрижератор, в якому зберігалася неякісна риба, належить одному з товариств з обмеженою відповідальністю.

Власник, за попередньою інформацією, надалі мав намір реалізувати зіпсований товар на ринках Києва.

Балтійська кілька була вже розфасована в поліетиленові відра по 5 і 10 кг. Всього правоохоронці виявили 275 таких відер, які вже чекали своїх покупців.

На більшості з них було сумнівно маркування. Але навіть на ній термін придатності риби закінчився ще кілька місяців тому.

Про виявлені порушення було складено відповідний акт та припис. Крім цього обіг небезпечної продукції був обмежений. Надалі на керівництво суб'єкта господарювання було складено адміністративний протокол за статтею 107 КУпАП - «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Остаточний розмір штрафу встановить суд.

Зараз правоохоронці встановлюють мережу збуту небезпечного товару і його походження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188