У Росії до України є претензії у сфері захисту прав споживачів, вважати це торговельною війною неправильно, заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

«У нас йде професійна робота. Ми маємо конкретний довгий перелік претензій, що знаходиться в області законодавства у сфері захисту прав споживачів», - сказав Онищенко перед переговорами з українською делегацією, повідомляє «Інтерфакс».

За його словами, «йдеться про відповідність продукції вимогам законодавства про захист прав споживачів, про відповідність якості».

«Саме так. Якщо це називають торговою війною, нехай це називають торговою війною», - сказав він.

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією.

Раніше Казахстан, Таджикистан і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки.

У п'ятницю, 16 серпня, Україна і Російська Федерація проведуть переговори щодо ситуації, що склалася навколо експортної кондитерської продукції фабрики Roshen.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134