Україна досягає унікальних параметрів контролю безпеки на шахтах. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров після відвідування Луганського Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості.

«Україна досягає унікальних параметрів контролю безпеки на шахтах», - цитує Азарова Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Як зазначив голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва, експерти Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості спостерігають за роботою шахт у цілодобовому режимі.

Зокрема, один експерт протягом 8 годин відстежує роботу чотирьох шахт, у тому числі щодо кожного підприємства відстежується від 10 до 20 підсистем, починаючи від контролю системам вентиляції і закінчуючи контролем рівня шахтного газу.

За словами Хохотви, для забезпечення зворотного зв'язку створена система голосового і відеозв'язку, яка дозволяє в режимі реального часу координувати і контролювати дії диспетчерського персоналу та забезпечує експертну підтримку в аварійних ситуаціях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166