Голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков вважає дуже хорошим сигналом для українського агропромислового комплексу домовленості про експорт з 2014 року української свинини в Китай. Про це він сказав в ефірі телеканалу «БТБ».

На його думку, Україна все більше переходить від експорту зерна (сировини) до експорту готової продукції.

«Хотілося б, щоб ми експортували не сировину, а продукцію переробки - м'ясо або продукти переробних галузей», - зазначив Новіков.

Він нагадав, що Україна вже починає експортувати на ринок ЄС птицю, триває сертифікація української свинини для експорту її з наступного року в Китай.

«Ми вивчали імпортну складову Китаю з точки зору сільського господарства. Вони експортують свинину на близько 3 млрд доларів. Це для нас гідна сума, щоб цим займатися», - підкреслив Новіков і додав, що Китай зацікавлений у багатьох видах української продукції.

«Дуже добре, що сьогодні, перед тим як нарощувати поголів'я свиней і вкладати в це кошти, виробникам спочатку пропонують ринки збуту», - сказав Новіков.

Нагадаємо, днями голова Мінагрополітики України Микола Присяжнюк повідомив про початок з 2014 року експорту української свинини в Китай.

Україна планує експортувати в 2013-2014 маркетинговому році рекордну кількість зернових - до 30 млн тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133