У Черкаській області на стихійної сміттєвому звалищі в селі Білозір'я знайшли бочки з хімічно небезпечними речовинами, повідомили в прес-службі УДСНС у Черкаській області.

16 герметично закритих бочок ємністю по 200 літрів кожна, з символікою, що попереджає про хімічну небезпеку, виявив 14 серпня сільський голова і повідомив про це рятувальникам.

Оперативна група управління Держслужби з надзвичайних ситуацій і Відділення радіаційного, біологічного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення, провівши огляд ємностей, встановила, що 7 з них містять полімерний розчинник метилен хлорид, який використовується для змиву фарб, ще в 3-х - інтенсивне змивання для офсетних полотен і валів фарбувальних апаратів, вміст інших бочок потребує додаткової експертизи.

Фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій провели виміри ґрунту і повітря на вміст шкідливих речовин, хімічно небезпечних речовин у навколишньому середовищі не виявлено. Загрози життю людей і місцевій екосистемі немає.

Наразі представники Черкаської райдержадміністрації спільно з Білозерською сільрадою вирішують питання щодо утилізації виявлених хімічно небезпечних речовин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182