Євпаторійські дільничні інспектори міліції припинили діяльність двох місцевих жителів, які пропонували відпочивальникам сфотографуватися з голубами, після чого шляхом шахрайства вимагали за свої послуги явно завищену плату. Про це повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю ГУМВС у Криму.

Згідно з повідомленням, у кінці липня сім'я з сусідньої держави приїхала на відпочинок до Євпаторії. Під час прогулянки в прибережному парку чоловік запропонував їм сфотографуватися з білими голубами.

«Хлопець назвав цілком прийнятну для відпочивальників суму - 20 гривень. Коли вся сім'я почала позувати перед власним фотоапаратом, до них підійшов ще один хлопець і підсадив на плечі ще одну пару білих голубів з рожевими хвостами. Після закінчення зйомки глава сімейства поліз у гаманець, щоб розплатитися, і в цей момент почув від фотографа, що вартість послуги склала 250 гривень», - наголошується в повідомленні.

Хлопець пояснив, що 20 гривень коштує 1 знімок, а він їх зробив декілька. «Перебуваючи в подиві, чоловік дістав 250 гривень і розплатився з хлопцем. Проте другий «підприємець» також зажадав оплату, адже і його голуби брали участь у фотосесії», - наголошується в повідомленні. Другому власникові голубів сім'я заплатила ще 200 гривень.

«Через деякий час відпочивальники одумалися й усвідомили, що стали жертвою шахраїв, після чого поспішили звернутися за допомогою до дільничного інспектора міліції», - повідомляють в міліції. Особу одного із зловмисників вже встановили, ним виявився 22-річний раніше судимий місцевий житель.

За даним фактом порушено кримінальне провадження, чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За фактом використання птахів у незаконній підприємницькій діяльності складено адміністративний протокол. Потерпілому повністю відшкодовано матеріальну шкоду. Особа другого «підприємця» встановлюється. Як нагадують у міліції, за шахрайство передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських чи виправних робіт, обмеження волі строком на 3 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231