Володимир Путін і Дмитро Медведєв ще 3-4 роки тому прямо попереджали Україну про те, що підписання документа щодо ЗВТ з ЄС на умовах, які ЄС надиктував Україні, призведе до наслідків, які ми зараз відчуваємо. Україна це серйозно не сприймала.

Про це в ексклюзивному коментарі ForUm'у розповів директор Українського філіалу країн СНД Володимир Корнілов.

На думку політолога, Україні дають зрозуміти, до чого веде перекриття економічних і митних кордонів з Росією. «Якщо зараз українські виробники й уряд не зрозуміють, які виклики стоятимуть після Вільнюського саміту, то у нас недалекоглядний уряд», - сказав він.

Він підкреслив, що українська економіка більш залежна від Росії, ніж навпаки. «Росія зацікавлена ​​в збереженні високого товарообігу з Україною і в українському ринку. Але залежність української економіки від партнерів у СНД і МС більш висока, ніж залежність Росії від України. Достатньо подивитися на частки експорту Росії і України. Якщо ми перейдемо до реальних економічних війн, це вдарить по РФ, але більше все-таки по економіці України», - акцентував політолог.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

15 серпня в прес-службі Міністерства доходів і зборів України заявили, що митні пости працюють без перебоїв.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов’язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Тетяна Григор'єва,

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231