На сьогоднішній день на курортах Арабської Республіки Єгипет відпочиває близько 10 тисяч туристів з України. 70% з них мають планово повернутися в Україну протягом найближчого тижня, повідомили в Асоціації лідерів туристичного бізнесу України.

«Туроператори, члени Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ) у співпраці з Міністерством закордонних справ України та єгипетськими туристичними партнерами докладають усіх необхідних зусиль з метою мінімізувати вплив зазначеної ситуації на відпочинок українських туристів, які перебувають в Єгипті», - кажуть у АЛТУ.

Туроператори спільно з авіакомпаніями і готельєрами зараз також обговорюють питання про можливість виплат компенсацій туристам, які придбали тури, але сумніваються у своєчасності подорожі.

За інформацією єгипетських партнерів українських туроператорів, зараз ситуація в курортних регіонах і готелях, де знаходяться українські туристи, залишається стабільною.

У АЛТУ підкреслили, що туроператори, члени АЛТУ, продовжують відстежувати ситуацію і знаходяться на постійному зв'язку з туроператорами в Єгипті і туристами.

Як повідомлялося, у зв'язку з черговим загостренням ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту і заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування в Єгипті.

Вчора, 14 серпня, МОЗ Єгипту повідомило про 15 жертв, потім 95, потім 278.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, влада Єгипту ввела надзвичайний стан після того, як країну накрила нова хвиля протестів і сутичок прихильників поваленого президента Мурсі з військовими.

У ніч на середу в Єгипті почалася масова зачистка таборів демонстрантів армією.

Єгипетські військові на початку липня змістили президента Мурсі на тлі масових протестів проти його правління. Наприкінці липня Генпрокуратура Єгипту вирішила заарештувати екс-президента.

У понеділок влада Єгипту продовжила арешт Мурсі на 15 діб.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

678