Проблеми з експортом українських товарів до Росії - це плата за відмову від вступу до Митного союзу. Про це в коментарі кореспондентові ForUm'у заявив політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Якщо ми не хочемо бути частиною Митного союзу, то у нас будуть ці проблеми. І треба з ними якось жити, знаходити якісь виходи з положення, рішення і т.д. Звичайно, у нас зменшаться доходи в бюджет, і збільшиться безробіття на підприємствах, які працюють для російського ринку. Але ми переходимо в новий простір торгового життя. Раніше у нас були одні умови, зараз вони стають іншими», - зазначив він.

На його думку, українське керівництво підготувало якісь варіанти, як за таких обставин чинити. «Ясно, що будуть організовані якісь переговори, спроби пом'якшити ці обставини», - сказав політолог.

«Проте це плата за відмову бути частиною Митного союзу і бажання рухатися в протилежну сторону», - підсумував Поребинський.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

15 серпня в прес-службі Міністерства доходів і зборів України заявили, що митні пости працюють без перебоїв.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201