Спортивний арбітражний суд у Лозанні зареєстрував протест харківського клубу «Металіст» на рішення Апеляційної комісії УЄФА про дискваліфікацію клубу з єврокубків на сезон 2013-14. Про це повідомляється на офіційному сайті Спортивного арбітражного суду (CAS).

Харківський «Металіст» просить призупинити рішення УЄФА про дискваліфікацію і відновити клуб як учасника розіграшу Ліги Чемпіонів. CAS запропонував представникам УЄФА і ФК «ПАОК» дати письмові зауваження з цього приводу, повідомляє «УНІАН».

На сайті Лозаннського суду також зазначається, що рішення про визнання договірним матчу п'ятирічної давнини між «Металістом» і «Карпатами», яке CAS виніс 2 серпня, зараз оскаржується в Швейцарському федеральному трибуналі (Swiss Federal Tribunal).

Нагадаємо, 14 серпня УЄФА прийняв рішення про дискваліфікацію «Металіста» з єврокубків на сезон 2013/14. Рішення було ухвалене на підставі вердикту Спортивного арбітражного суду в Лозанні, який визнав договірним матч української Прем'єр-ліги сезону 2007/08 «Металіст» - «Карпати».

Місце дискваліфікованого «Металіста» в єврокубках сезону 2013/14 забере ПАОК, а тель-авівський «Маккабі» безпосередньо вийде в груповий етап Ліги Європи. Як наслідок, грецький клуб, який зазнав поразки від «Металіста» у третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів УЄФА, битиметься з «Шальке-04» в раунді плей-офф. Перший матч відбудеться 21 серпня 2013 року в Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

715