Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми у торговельних відносинах з Росією з освітою і структуруванням Митного союзу.

«Зараз є певні труднощі, пов'язані, перш за все, як ми вважаємо, з освітою, структуруванням і формалізацією Митного союзу. У нас з'являються відмінності в підходах», - сказав він журналістам у четвер у Луганську.

При цьому прем'єр закликав ЗМІ «штучно не роздувати і не перебільшувати ситуацію».

«Зараз наші ЗМІ цю тему, нібито існуючого конфлікту, перебільшують. Так, є проблеми, але не варто зараз ці проблеми штучно роздмухувати і штучно перебільшувати», - сказав Азаров.

Прем'єр висловив переконання, що вирішення цього питання лежить у площині узгодження позицій двох країн, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це - робота не проста, важка, але вона, безумовно, дасть свої результати. Ми в цьому глибоко переконані», - зазначив глава уряду.

Він у черговий раз заявив, що не потрібно протиставляти співпрацю України з Європейським Союзом і її співпрацю з МС.

«У нас немає альтернативи. Ми будемо розвивати нашу співпрацю як з Європою, так і з країнами Митного союзу», - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про труднощі з проходженням кордону РФ їхньої ​​продукції.

15 серпня в прес-службі Міністерства доходів і зборів України заявили, що митні пости працюють без перебоїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263