Реформування системи правоохоронних органів здійснюється за планом.

Про це в коментарі журналістам заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, повідомили ForUm'у в прес-службі РНБО.

За його словами, тривають зміни у системі кримінальної юстиції, насамперед, імплементація нового Кримінального процесуального кодексу.

Клюєв зазначив, що реформа системи кримінальної юстиції є ключовою складовою більш широкого процесу - реформування всієї системи правоохоронних органів.

«Наразі завершується доопрацювання та узгодження Концепції такого реформування», повідомив він.

Чиновник зазначив, що згідно з указом Президента України від 12 березня «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України» створено робочу групу з відпрацювання ключових першочергових законопроектів.

«До 1 жовтня ці документи повинні бути готові для відправки до Венеціанської комісії на експертизу», - додав секретар РНБО.

Клюєв також зазначив, що законопроект «Про прокуратуру» вже направлений до Венеціанської комісії, а робота над іншими проектами законів триває. Після отримання зауважень і пропозицій європейських експертів ці документи будуть відповідно доопрацьовані.

Він підкреслив, що робота йде і щодо інших напрямів. Зокрема, у квітні Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову програму реформування Державної кримінально-виконавчої служби України на 2013-2017 роки.

«Основна мета програми - удосконалити діяльність кримінально-виконавчої служби щодо дотримання прав і свобод людини, приведення умов утримання у в'язницях, колоніях та ізоляторах до європейських стандартів, створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, отримання ними освіти та професії», - сказав Клюєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472