Власті Південної Кореї і КНДР під час чергових переговорів дійшли згоди про відновлення роботи спільної корейської індустріальної зони Кесон, повідомляє агентство Ренхап.

Угода про відкриття прикордонної зони складається з п'яти пунктів, однак їх подробиці поки не оприлюднені. Сторони змогли дійти згоди щодо ключових питань відкриття зони Кесон лише під час сьомого раунду переговорів.

Можливість поновлення роботи спільного промислового комплексу Кесон, що знаходиться на території Північної Кореї, сторони обговорили ще 9 червня в прикордонному селі Пханмунджом під час перших за останні кілька років мирних переговорів між владою КНДР і Південної Кореї.

Індустріальний парк Кесон, розташований за 10 км від кордону між Північною і Південною Кореєю, був відкритий у КНДР у 2004 році, ставши символом розрядки відносин між двома країнами. На його території спільно трудяться північнокорейські і південнокорейські робітники. До закриття в ньому працювали понад 50 тисяч північнокорейців, фінансування проекту здійснювалося компаніями з Південної Кореї.

На початку березня Північна Корея на знак протесту проти спільних навчань США і Південної Кореї розірвала угоду про перемир'я. Крім того, 29 березня КНДР привела свої ракетно-артилерійські частини в повну боєготовність, щоб атакувати американські військові бази в Південній Кореї і Тихому океані. 9 квітня влада КНДР оголосила про відкликання всіх своїх робітників зі спільної з Південною Кореєю прикордонної зони і припинення діяльності парку Кесон.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284