Під час реформи Збройних сил України буде оптимізовано управлінський апарат військових навчальних закладів для досягнення оптимального балансу між чисельністю учнів у кожному навчальному закладі і тими, хто забезпечує навчальний процес.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу на тему «Початок навчального 2013-2014 року. Результати вступної кампанії» повідомив заступник директора Департаменту військової освіти та науки, начальник відділу організаційно-планової діяльності та державного замовлення, полковник Олександр Бабенко.

Також він акцентував увагу на тому, що реформування системи військової освіти не призведе до ліквідації мережі військових навчальних закладів або зміни їхнього статусу. «Що стосується мережі військових навчальних закладів, то в перспективі не передбачається ліквідація або зміна їхнього статусу», - повідомив він.

Крім того, за словами Бабенка, серед напрямів, передбачених даною реформою - поширення нових схем підготовки військових фахівців, а також підвищення якості їх підготовки.

Зокрема, підвищення якості підготовки військових, за його словами, планується здійснювати за рахунок посилення військово-практичної спрямованості навчання, збільшення кількості практичних занять на військовій техніці.

«Слухачі і курсанти проходитимуть військове стажування тільки в тих частинах і підрозділах, які входитимуть до перспективного складу Збройних сил України. Також планується суттєве залучення слухачів і курсантів до військових навчань, які проходитимуть у військах», - резюмував він, додавши, що пріоритет у підготовці планують надати фахівцям для комплектації підрозділів танкових і артилерійських військ, а також з льотних спеціальностей.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210