Тарифи Укрзалізниці на перевезення зерна планують врегулювати на цьому тижні. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Спеціальна міжвідомча група розгляне обґрунтованість цін на внутрішні і експортні перевезення зерна.

«Зараз за дорученням уряду працює міжвідомча робоча група з питань логістичних витрат і підвищення ефективності експорту зерна. І на цьому тижні буде розглянуто питання врегулювання вартості тарифів внутрішніх і експортних перевезень Укрзалізниці», - зазначив міністр.

Присяжнюк повідомив, що логістичні витрати, пов'язані з експортом зерна, складають у середньому близько 550 гривень за тонну пшениці. А щодо кукурудзи ця цифра складе близько 765 гривень за тонну. Тому міністр зазначив, що завдяки роботі міжвідомчої робочої групи вдасться знизити вартість логістичних послуг, у тому числі і транспортування, для аграріїв.

«Держава і Антимонопольний комітет повинні втрутитися, щоб дати можливість сільгоспвиробнику отримати високі доходи. І сьогодні наше завдання - здешевити вартість логістичних послуг щонайменше на 200-300 гривень. Тому наша позиція буде жорсткою», - підкреслив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142