До вищих військових навчальних закладів України зараховано близько тисячі чоловік. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив т.в.о. директора Департаменту військової освіти та науки Міноборони України генерал-майор Ігор Толок.

«У поточному році на замовлення Міністерства оборони для потреб збройних сил України у вищі військові навчальні заклади (ВВНЗ) зараховано близько 1000 осіб з числа цивільної молоді, військовослужбовців строкової військової служби, військової служби за контрактом та осіб офіцерського складу», - повідомив він.

За його словами, більше 15% зарахованих - це молодь із сільської місцевості. Крім того, у вищі військові навчальні заклади України зараховано 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 26 медалістів. Понад 8% - з числа військовослужбовців збройних сил України, які проходять строкову військову службу і військову службу за контрактом.

Т.в.о. директора Департаменту військової освіти та науки також підкреслив, що в цьому році виявили бажання вступити до ВВНЗ більше 160 дівчат. З них близько 30% були зараховані на навчання.

Разом з тим він зазначив, що одним з основних джерел комплектації вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів (ВНП ВНЗ) залишаються військові ліцеї та ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.


«Заяви до ВВНЗ подали понад 900 ліцеїстів, з них близько 40% зараховані до вищих військових навчальних закладів», - сказав Мартинюк, додавши, що популярними серед молоді залишаються льотні, морські спеціальності, а також високомобільні десантні війська і розвідка.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254