Киргизькі фахівці не виявили порушень санітарних норм у продукції української компанії Roshen, а також в іншій кондитерській продукції з України. Про це повідомив у середу директор департаменту профілактики захворювань та експертиз міністерства охорони здоров'я республіки Толо Ісаков.

«Ми зробили перевірку кондитерських виробів, що надійшли з України, на загальну токсичність, тобто на вміст солей важких металів: миш'яку, свинцю, цинку і т.д. У тому числі, на утримання бензопірену. Всі зразки відповідають санітарним нормам, небезпечних речовин у них не виявлено», - заявив він, повідомляє РІА «Новости».

Ісаков пояснив, що зразки для аналізу були відібрані в різних магазинах республіки, а також на ринках. Крім компанії Roshen була протестована вся продукція, яка надходить до Киргизії з України. «Вся перевірена українська кондитерська продукція нормальна, населенню не слід побоюватися», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 16 серпня, Україна і Російська Федерація проведуть переговори щодо ситуації, що склалася навколо експортної кондитерської продукції фабрики Roshen.

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Раніше Казахстан, Таджикистан, Молдова, Киргизія і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки, як і Молдова. Білорусь почала перевірки, які показали відповідність цукерок всім нормам.

Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

12 серпня Онищенко повідомив, що цього тижня в Москві можуть відбутися переговори з українською делегацією, і не виключив ймовірності повернення продукції компанії Roshen на російський ринок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189