Апеляційна інстанція УЄФА винесла рішення щодо дисциплінарної справи стосовно «Металіста», яке було відкрито на підставі статей 2.04g, 2.05 і 2.10 регламенту Ліги чемпіонів, йдеться на сайті УЄФА.

Апеляційна інстанція європейського футбольного союзу ретельно вивчила всі заяви і документи, подані клубом, так само як і заяви та документи, отримані від дисциплінарного інспектора УЄФА. У результаті було прийнято наступне рішення: «Металіст» відсторонений від участі в єврокубках у сезоні 2013/14.

Клуб може подати апеляцію на дане рішення до Спортивного арбітражного суду (CAS).

У той же час, Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, яка складається з п'яти членів Виконавчого комітету УЄФА, сьогодні проведе збори, на яких обговорить наслідки даного рішення для турніру.

Нагадаємо, у 2008 р. нібито договірний матч «Металіст» - «Карпати» закінчився перемогою харків'ян - 4:0. Пізніше футболіст львівського клубу Сергій Лащенков заявив у ЗМІ, що матч був договірним. Українські судові інстанції присудили командам по мінус 9 очок у сезоні 2011/2012 та різноманітні штрафи. Клуби подали апеляцію до Лозанни.

Суд Лозанни виніс свій вердикт 2 серпня. Згідно з рішенням суду, харківський клуб був позбавлений бронзових медалей сезону 2007/2008, а спортивний директор клубу Євген Красніков дискваліфікований на п'ять років. При цьому очок з команди знімати не будуть.

«Металіст» уже заявив, що має намір оскаржити це рішення.

Як повідомляв ForUm, Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) та Інтерпол домовилися про співпрацю у боротьбі проти договірних матчів.

Європейський футбольний союз (УЄФА) під час щорічних зимових суддівських курсів, які проходять на цьому тижні в Римі, попередив європейських арбітрів про небезпеку та ризики, пов'язані з договірними матчами.

Поліція ЄС - Європол - провела масштабне розслідування організації договірних футбольних матчів - як у Європі, так і в інших частинах світу, яке виявило близько 380 підозрілих матчів, включаючи дві гри в Лізі Чемпіонів, у Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252