На зустрічі з фахівцями з Російської Федерації в цю п'ятницю Україна звернеться з проханням дати можливість тимчасово, «під жорстким моніторингом кожної партії», експортувати продукцію Roshen на ринок Росії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів України заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У нас є всі підтвердження того, що продукція Roshen відповідає стандартам, як національним, так і європейським, і я впевнений у тому, хто б що не говорив, що вона відповідає і стандартам РФ. Тому я хочу запросити російських експертів в Україну для інспекції на фабриках Roshen», - сказав він.

Міністр також уточнив, що переговори з приводу ситуації з компанією розпочнуться у п'ятницю об 11 годині в Москві за місцевим часом. «Ми звернемося до російської сторони з конкретними аргументами і з конструктивним діалогом, оскільки ми вважаємо всі претензії до продукції Roshen безпідставними. Якщо в цьому є сумніви, нехай експерти з Росії приїдуть в Україну і зроблять моніторинг і тестування наших підприємств, зроблять зауваження, якщо знайдуть їх, і тоді будемо говорити по-іншому», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 16 серпня, Україна і Російська Федерація проведуть переговори щодо ситуації, що склалася навколо експортної кондитерської продукції фабрики Roshen.

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Раніше Казахстан, Таджикистан і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки.

Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

12 серпня Онищенко повідомив, що цього тижня в Москві можуть відбутися переговори з українською делегацією, і не виключив ймовірності повернення продукції компанії Roshen на російський ринок.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172