Прем'єр-міністр України Микола Азаров виступає за істотне посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання уряду.

«Ми повинні посилити відповідальність як за керування транспортними засобами у нетверезому стані, так і за приховування або фальсифікацію матеріалів таких злочинів», - сказав він.

Глава уряду уточнив, що з початку року в Україні сталося 1051 ДТП з вини водіїв, які перебували в стані алкогольного сп'яніння. У цих аваріях, додав він, загинули 138 осіб і 1399 травмовані.

«При цьому не один, не два і не три рази вся країна з обуренням дізнавалася про факти, коли ДТП відбувалися через нетверезих представників органів влади. І найстрашніше, що в таких аваріях гинули діти», - обурився Азаров.

За його словами, люди не тільки шоковані подіями, але і не вірять у справедливе покарання таких порушників.

Прем'єр уточнив, що головна причина такої недозволенної поведінки держслужбовців - у почутті безкарності з боку держави.

«Я впевнений, що основна причина тут - це відчуття безкарності і відсутність належних моральних якостей окремих співробітників державних структур. Ви потураєте безпринципності окремих керівників. Тому годі виводити плями на мундирі. Треба рішуче очиститися від недостойних представників влади», - підкреслив він.

Підсумовуючи, Азаров акцентував, що в кожному випадку ДТП з вини п'яних держслужбовців оцінка такої ситуації має бути негайною, а саме - «це має бути найсуворіше покарання».

«Я вимагаю розгорнути масштабну профілактичну роботу з держслужбовцями, співробітниками правоохоронних і силових органів з метою попередження правопорушень», - сказав він.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335