У середу, 14 серпня, армія оборони Ізраїлю завдала ударів з повітря по замаскованих пускових установках для ракет у північній частині сектора Газа.

Ця операція була проведена у відповідь на випущені у вівторок пізно ввечері з цього району ракети в напрямку міста Сдерот в Ізраїлі, передає «ИТАР-ТАСС».

«Повітряні удари були зроблені у відповідь на запуск ракет по цивільних особах, які проживають в районі Шаар ха-Негев», - вказав представник ізраїльської армії по зв'язках з громадськістю Пітер Лернер.

«У завдання Армії оборони Ізраїлю входить захист цивільних осіб, і вона буде продовжувати діяти в цьому напрямку, а також боротися з терором і його інфраструктурою в секторі Газа», - сказав Лернер.

Рух ХАМАС «має нести відповідальність за порушення суверенітету Ізраїлю» і «за будь-яку терористичну активність, що виходить із сектора Газа», підкреслив він.

Як повідомлялося, 13 серпня в Єрусалимі зустрічаються представники Ізраїлю і Палестинської автономії - це будуть їхні перші за три роки прямі переговори.

Напередодні відновлення мирного процесу влада Ізраїлю звільнила 13 серпня 26 палестинських ув'язнених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

818