При Кабінеті Міністрів буде створена міжвідомча робоча група, яка проаналізує можливі зміни в економіці України після вступу до зони вільної торгівлі з Європейським союзом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час вступного слова на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Уряд готується до саміту «Східного партнерства», головною метою якого буде підписання Угоди про асоціацію з ЄС і відповідно створення ЗВТ», - сказав прем'єр.

Він уточнив, що ЗВТ з країнами Євросоюзу дозволить економіці країни отримати нові можливості для подальшого стабільного розвитку. Проте, додав Азаров, такі зміни - величезний крок, який вимагає аналізу і прогнозів. У зв'язку з цим, підкреслив він, при Кабміні діятиме міжвідомча робоча група, яка проаналізує всі плюси і мінуси ЗВТ з ЄС.

«Робота буде складною і масштабною у зв'язку зі змінами, які очікують українську економіку через перехід на європейські стандарти», - зазначив прем'єр-міністр.

На даний момент, акцентував Азаров, завершується юридично-лінгвістична частина доопрацювання Угоди про асоціацію і вносяться зміни у зв'язку зі вступом до ЄС Хорватії.

Нагадаємо, 15 травня Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507