У Міністерстві охорони здоров'я пропонують збільшити кількість обов'язкових щеплень в Україні з 10 до 13. Про це, як повідомляє прес-служба міністерства, йшлося на засіданні робочої групи з перегляду Національного календаря щеплень.

«Робоча група рекомендувала внести до Національного календаря щеплень пневмококову вакцину, яку використовують фактично всі розвинені країни світу від пневмонії, менінгококову вакцину, яка може забезпечити зниження захворювань в структурі менінгітів на 50%, і вакцину проти папіломовірусу, яка повинна істотно вплинути на кількість захворювань на рак шийки матки», - сказано в повідомленні відомства.

Стануть ці щеплення обов'язковими чи будуть рекомендованими, робоча група вирішить після додаткових дискусій.

У МОЗ підкреслили, що такі рекомендації були прийняті у відповідності з рекомендаціями ВООЗ, що пропонує збільшити кількість обов'язкових щеплень, яких зараз в Україні 10, на більшу кількість.

Також фахівці пропонують внести незначні зміни у строки та інтервали проведення щеплень проти гепатиту В, для профілактики дифтерії, кашлюку, правця, для профілактики поліомієліту.

У відомстві зазначили, що узагальнені пропозиції для остаточного внесення змін до Національного календаря щеплень робоча група повинна надати до початку вересня цього року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199