Місія ООН у Дарфурі (UNAMID) веде переговори про звільнення двох громадян України і громадянина Судану - членів екіпажу захопленого вертольота Мі-8, повідомив представник UNAMID Крістофер Чікманік.

Раніше повідомлялося, що двоє громадян України перебувають на борту вертольота, який був захоплений повстанцями в суданському регіоні Дарфур.

«Зараз з повстанцями йдуть переговори щодо долі екіпажу за участю російської компанії, якій належить вертоліт, а також компанією, яка зафрахтувала машину і представників нашої місії за сприяння влади Судану», - сказав Чікманік.

Він підтвердив, що на борту захопленого вертольота знаходяться двоє громадян України і громадянин Судану, передає РІА «Новини».

За його інформацією, Мі-8 був зафрахтований кувейтською компанією Gulf Catering Company, яка займається постачанням продуктів харчування за контрактом з ООН. Точної інформації про те, яка з російських авіакомпаній виконувала цей рейс, представник місії не має. У двох російських авіакомпаніях сказали, що не мають інформації про інцидент у Дарфурі.

«Це не наша машина... Ну я, принаймні, такою інформацією не володію на даний момент», - повідомив фахівець по зв'язках з громадськістю авіакомпанії «Скол» Максим Ковальов. «Те, що не наш вертоліт - це точно... У нас всі працюють, у нас все гаразд», - повідомила представник ВАТ «Нижньовартовськавіа».

Як раніше повідомляв ForUm, двоє громадян України перебувають на борту вертольота, зафрахтованого російською компанією, який був захоплений повстанцями в суданському регіоні Дарфур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325