Прикордонники відділу «Ужгород» Чопського загону припинили спробу незаконного перетину державного кордону двома особами.

За інформацією прес-служби Держприкордонслужби, правопорушників, які прямували до Словаччини, затримали за 400 метрів від держкордону. Чоловіки не мали при собі жодних документів і повідомили, що один з них є громадянином Туреччини, інший - України.

Встановлено, що турок мав намір потрапити в одну з країн Скандинавії. Для цього він законним шляхом потрапив на територію України і залізничним транспортом прибув на Закарпаття.

Також громадянин Туреччини повідомив, що, прогулюючись обласним центром, він нібито випадково познайомився з 16-річним юнаком, який погодився за незначну грошову винагороду провести його в сусідню країну.

Чоловікові доведеться відповідати за скоєння адміністративного правопорушення. Українець, якому ще не виповнилося 18 років, може понести кримінальну відповідальність за «незаконне переправлення осіб через державний кордон України», згідно зі ст. 332 Кримінального Кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174