Олександру Федоровичу, який вижив після інциденту в Азовському морі, і котрий перебуває під слідством у російському Єйську, знадобилося медичне дообстеження.

Про це з посиланням на генконсула України в Росії Віталія Москаленка повідомляє «ВВС Україна».

Консул підтвердив, що справу рибалки, чий баркас зіткнувся з катером російських прикордонників, передали прокуратурі. З української сторони за ходом справи спостерігатиме консул Василь Сердега.

«Хоча стан здоров'я його більш-менш нормальний, але він потребує додаткового медичного обстеження. Ми будемо здійснювати відповідні дії, щоб його прямо в Єйську поклали на дообстеження, оскільки у нього виникають деякі проблеми, зокрема із зором», - сказав генконсул.

Раніше адвокат українця Вікторія Просвіріна повідомила, що йому відмовили у клопотанні про надання права повернутися в Україну. Тепер, за словами Просвіріної, прокуратура повинна вирішити, передавати справу до суду, чи повернути на дорозслідування.

На запитання, чи буде адвокат подавати нові клопотання про повернення свого клієнта в Україну, Просвіріна сказала, що «обов'язково будемо подавати».

«Можемо на етапі розслідування подавати ще раз у порядку оскарження цієї відмови, і можемо також звертатися під час надходження (справи) до суду», - сказала адвокат.

Як повідомляв ForUm, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули двоє українців, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Начальник відділу Донецького прикордонного загону Сергій Данилюк заявив, що українські рибалки, які загинули на Азові, вийшли в море з дотриманням всіх вимог законодавства, а їхньою метою був не промисел, а відпочинок.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість діями прикордонників Росії, які призвели до загибелі громадян України.

22 липня було знайдено тіла всіх загиблих при зіткненні суден.

Слідчі порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил кораблеводіння».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224