За попередніми даними збитки від вибуху газу у багатоквартирному житловому будинку в Луганську оцінюють в 7,5 мільйонів гривень. Як повідомляє прес-служба Луганської міської ради, про це сьогодні на брифінгу сказав заступник міського голови Луганська Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, вчора збиток оцінювали в 2,5 млн грн.

«Вже є перші результати обстеження будинку, які провів науково-дослідний інститут будівельних конструкцій. Завали розібрали. Почали працювати слідчі і прокуратура. За попередніми даними, збитки від вибуху оцінюють у 7,5 мільйона. Зараз опрацьовуються варіанти, яким саме способом буде відновлюватися зруйнована секція будинку, і розраховується орієнтовна кошторисна вартість», - сказав Ткаченко.

«Об'єднана профспілка працівників міста виступила з пропозицією перерахувати на спеціальний рахунок заробітну плату за один робочий день всіх працівників виконавчих органів та комунальних підприємств, а також приєднатися до цієї ініціативи всіх небайдужих жителів нашого міста. Сьогодні кожен може відгукнутися і надати допомогу людям», - підсумував заступник міського голови.

За його словами, постраждалі сім'ї, які потребують тимчасового житла, розселені. Луганчани, які були травмовані під час вибуху, йдуть на поправку, за винятком 12-річної дівчинки, яка як і раніше знаходиться в стабільно важкому стані, її лікування буде тривалим.

У лікарнях міста знаходяться 8 постраждалих унаслідок вибуху, 2 з них сьогодні виписують.

Олександр Ткаченко нагадав, що завтра, 14 серпня, відбудеться поховання двох загиблих під час вибуху: «Відшкодування витрат, пов'язаних з похованням, а також поминальний обід будуть проведені за рахунок коштів міського бюджету».

Заступник голови міста зазначив, що соціальні служби ведуть постійну роботу з сім'ями, які внаслідок трагедії виявилися без житла. За його словами, на даний момент за допомогою щодо розселення звернулися 6 сімей. Луганчан поселили в профілакторій національного університету імені Т.Г. Шевченка.

Зараз вирішується питання, куди і на який термін переселяти людей, які потребують тимчасового житла.

Нагадаємо, 11 серпня у Луганську в багатоповерховому житловому будинку на вулиці Шевченка, 4 на 6 поверсі стався вибух. У результаті зруйнувалося перекриття між квартирами на 6 і 7 поверхах. Жителів під'їзду евакуювали.

За медичною допомогою звернулися 26 мешканців будинку, 2 людини загинули, зруйновано 9 квартир.

12 серпня мер міста Сергій Кравченко озвучив попередню суму збитків, завданих унаслідок вибуху газу, в 2,5 млн грн.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив виділити з резервного фонду кошти на відновлення та реконструкцію будинку в Луганську.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189