Україна найближчим часом планує наростити обсяги зовнішньої торгівлі сільгосппродукцією з Іраном у п'ять разів. Зокрема, збільшувати товарообіг будуть у зерновому і олійному секторах.

Про це вчора під час зустрічі з іранськими журналістами повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Дипломатичні відносини між Україною та Ісламською республікою Іран сьогодні знаходяться на високому рівні. Особливо хочу відмітити взаємний інтерес у сільському господарстві. Так, у вересні планується почати роботу міжурядової Українсько-Іранської комісії, яка допоможе ще більше активізувати співпрацю в аграрному секторі», - підкреслив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що найближчим часом зовнішня торгівля сільгосппродукцією між Україною та Іраном може зрости в 3-5 разів. Так, на сьогоднішній день Іран знаходиться на 13-му місці серед країн-імпортерів української сільгосппродукції. Однак у нього є перспектива вийти на 7-е місце.

«Для цього Україна планує наростити експорт зернових, соняшникової олії до Ірану, а також розширити асортимент експортованої на іранський ринок вітчизняної аграрної продукції. Крім того, Україна розглядає можливості впровадження досягнень вітчизняної селекції зернових та інших наукових розробок в аграрний сектор Ірану», - повідомив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214