До 2020 року Київ планує придбати близько 600 нових сучасних вагонів метрополітену. Про це повідомив у понеділок, 12 серпня, під час огляду нових вагонів метро, поставлених столиці російським ЗАТ «Вагонмаш», заступник голови КМДА Михайло Костюк.

«Місто системно вирішує завдання щодо розвитку громадського транспорту, закладені і в Стратегії розвитку Києва до 2015 року, і в Програмі соціально-економічного розвитку. Практично відразу після завершення робіт на станції метро «Теремки» Київ приступить до спорудження четвертої лінії метрополітену на Троєщину. Паралельно реалізуємо плани з оновлення та модернізації рухомого складу. За контрактом із ЗАТ «Вагонмаш» за кредитні кошти ЄБРР буде закуплено півсотні сучасних економічних вагонів. Всього ж у планах до 2020 року придбати близько шестисот вагонів», - зазначив Михайло Костюк.

За його словами, 98 нових вагонів направлять для збільшення кількості рухомого складу на Сирецько-Печерській лінії, 355 вагонів - на обслуговування нової четвертої лінії, 166 - на заміну застарілих. Крім цього, столична влада реалізує програму оновлення рухомого складу. За контрактом з Крюківським вагонобудівним заводом, місто за гроші, отримані Україною за Кіотським протоколом, найближчим часом модернізує 95 вагонів. Частина з них вже направлена ​​на завод.

«Для Києва дуже важливо, що серйозну підтримку нашим програмам надає держава і особисто Президент України Віктор Янукович. Зокрема, нещодавно за наполяганням Президента Києву було перераховано кошти на добудову станції метро «Теремки», що дозволить здати об'єкт вчасно. Ми дуже сподіваємося, що надалі за підтримки Глави держави місто в стислі терміни зможе реалізувати амбітний проект з будівництва нової лінії метрополітену на Троєщину», - зазначив Михайло Костюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190