Кабінет Міністрів України 12 серпня розмістив на урядовому порталі проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документ знаходиться у вільному доступі і може бути прочитаний будь-яким інтернет-користувачем.

«З наближенням Вільнюського саміту в суспільстві підвищується інтерес до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Уряд приділяє належну увагу діалогу з громадськістю з проблем укладення цієї Угоди. Тому його проект розміщено у рубриці «Європейська інтеграція» урядового порталу», - повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.

Згідно з опублікованим документом, основними цілями Асоціації є не лише сприяння поступовому зближенню, забезпечення необхідних рамок для політичного діалогу, посилення співробітництва у сфері юстиції, свободи та безпеки; а й впровадження умов для зміцнення економічних і торговельних відносин, які приведуть до поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС.

На даний момент уряд виконав усі зобов'язання ЄС щодо євроінтеграції і завершує внутрішньодержавні процедури, які пов'язані з підготовкою до підписання Угоди. На сайті Кабміну також можна ознайомитися з публічною заявою Міністерства юстиції, яке провело власну діагностику документа.

«Проект Угоди про асоціацію відповідає вимогам Конституції України. Враховуючи паритетні умови діяльності органів асоціації... ініціація розгляду питань та прийняття відповідних рішень буде здійснюватися за згодою сторін після завершення внутрішніх процедур, що виключає можливість нав'язування українській стороні неприйнятних для неї рішень», - йдеться у висновках Мін'юсту.

В уряді вважають, що сьогодні не існує перешкод для укладення Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом під час саміту Східного партнерства. Експертне співтовариство також схиляється до того, що документ буде підписаний.

«Я впевнений у тому, що парафування цього документа як формальний акт у листопаді відбудеться, оскільки рішення з цього приводу прийняте», - підкреслює директор Інформаційно-аналітичного центру «Перспектива» Павло Рудяков.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250