Україна очікує рекордного експорту зернових у новому 2013/2014 маркетинговому році (з липня 2013 по червень 2014). За оцінками Міністерства аграрної політики, країна поставить на зовнішні ринки близько 28 млн тонн, у тому числі 8,9 млн тонн пшениці і понад 16 млн тонн кукурудзи. Перші дані про обсяги поставок зерна на зовнішні ринки вселяють експертам оптимізм щодо озвучених міністерством цифр.

«Будемо сподіватися, що позитивні тенденції збережуться, і експорт зернових складе 27 млн ​​тонн», - поділився прогнозом генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

Станом на 7 серпня українськими сільгоспвиробниками і трейдерами було експортовано близько 1,7 млн ​​тонн зернових, що на 24% перевищує показники минулого маркетингового року.

«Крім того, ще майже 1,5 млн тонн зерна доставлено в припортові елеватори та майже 190 тис. тонн завантажено на кораблі», - зазначив наприкінці минулого тижня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Він також акцентував увагу на тому, що створена урядом міжвідомча група продовжує працювати над здешевленням вартості логістичних послуг для сільгоспвиробників і зернотрейдерів. «Ми продовжуємо працювати над тим, щоб лінійні елеватори, залізничні перевезення, припортова перевалка працювали злагоджено й ефективно», - сказав міністр.

Генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу вважає цілі, поставлені перед міжвідомчою групою, завданням не одного дня. «Позитивні зрушення є, але проблема зможе вирішитися поступово», - зазначив Лапа.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175