Україна і Китай розширюють двостороннє співробітництво. Так, сторони планують реалізувати спільний проект розвитку Севастопольського морського рибного порту, а також почати спільне будівництво на його базі припортових заводів. Про це вчора йшлося під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Китаєм.

Під час зустрічі з Китайсько-українською асоціацією з реалізації міжнародних проектів та Китайською корпорацією з міжнародного зарубіжного економічного співробітництва міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк зазначив, що на сьогоднішній день розвиток співпраці з Китаєм у сільському господарстві відрізняється високою активністю. Цьому сприятиме і підписання Меморандуму у сфері рибного господарства.

«Що стосується сьогоднішнього підписання Меморандуму, то хочу відмітити високу перспективність цього напряму. Тому я б хотів, щоб дві сторони підійшли до нього з максимальною відповідальністю», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що Меморандум забезпечить реалізацію спільного проекту розвитку Севастопольського морського рибного порту. Зокрема, на його базі розпочнеться спільне будівництво припортових заводів у Севастополі.

«Меморандум допоможе залучити професіоналів високого рівня для розробки та реалізації цього проекту, і наше спільне завдання - зробити так, щоб проект був успішним з урахуванням географічного розташування Криму», - додав міністр.

У свою чергу, китайська сторона висловила зацікавленість у співпраці з Україною в сільському господарстві на трьох рівнях. Зокрема, глобальні проекти планується реалізовувати на міжурядовому рівні, широкомасштабні - на міжрегіональному, спеціалізовані - на корпоративному рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329